Genealogie Alblasserwaard

Voorouderonderzoek in de Alblasserwaard

Welkom bij de website van Genealogie Alblasserwaard

Onafhankelijk en gratis

Over ons

De website is 100% onafhankelijk en op geen enkele wijze gelieerd aan derden en is eigendom van Jonnie en Fred Stuij. Historische Verenigingen en genealogische onderzoekers worden van harte uitgenodigd om een link naar deze website op hun eigen website te plaatsen.

Deze website is opgezet door twee enthousiaste hobby genealogen. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners uit de Alblasserwaard en hun geschiedenis in het bestand op te nemen. Op deze wijze ontstaat voor het nageslacht een uniek naslagwerk.

Circa 15 jaar geleden is de basis voor deze website gelegd. De burgerlijke standen van Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en de gehele BInnenwaard werden door een groep vrijwilligers overgenomen. Wekelijks waren we te vinden op de verschillende gemeentehuizen en of archieven.

Thuis is alles handmatig ingebracht in HAZA data. Vanaf het begin is getracht de personen zoveel mogelijk te koppelen als gezinnen. Later zijn personen uit bestanden die door uitruil met enkele Historische Verenigingen in de Alblasserwaard zijn verkregen handmatig ingevoerd. Al snel konden we terugvallen op de bronnen wiewaswie en zoekakten nl.

De laatste 7 jaar is het bestand uitgegroeid tot wat het nu is. Dagelijks werken vrijwilligers aan deze website. Hierdoor is inmiddels een forse database ontstaan.

De beheerders/eigenaren streven op geen enkele wijze een commercieel doel na. Gebruik van de site is gratis en zonder verplichtingen en dat zal zo blijven. In de toekomst wordt het beheer en eigendom van deze database aan een nog nader te bepalen vereniging of stichting overgedragen.


Video uit de Alblasserwaard

Hieronder een video van de Alblasserwaard . Deze bevat leuke en unieke beelden van de waard in vroeger tijd. Meer video.....