Genealogie Alblasserwaard

Voorouderonderzoek in de Alblasserwaard

Welkom bij Genealogie Alblasserwaard

Onafhankelijke en gratis database voor voorouderonderzoek in de Alblasserwaard

Over ons

De website is onafhankelijk en op geen enkele wijze gelieerd aan derden. Eigenaars zijn Jonnie en Fred Stuij in Sliedrecht die tevens zorgen voor het beheer van de database.

Historische Verenigingen en genealogische onderzoekers worden van harte uitgenodigd om een link naar deze website op hun eigen website te plaatsen.

Deze website is opgezet door twee enthousiaste hobby genealogen. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners uit de Alblasserwaard en hun geschiedenis in het bestand op te nemen. Op deze wijze ontstaat voor het nageslacht een uniek naslagwerk.

Circa 15 jaar geleden is de basis voor deze database gelegd. Wekelijks waren we te vinden op de verschillende gemeentehuizen en archieven. Al snel konden wij terugvallen op internetbronnen zoals WieWasWie, Begraafplaatsen Online en Familysearch.

Vanaf het begin is getracht de personen zoveel mogelijk te koppelen als gezinnen. Om dit te kunnen realiseren was het noodzakelijk dat alle gegevens die zich nu in de database bevinden handmatig moesten worden ingevoerd. Dagelijks werken meerdere vrijwilligers aan deze website. Hierdoor is inmiddels een forse database ontstaan.

De beheerders/eigenaren streven op geen enkele wijze een commercieel doel na. Gebruik van de site is gratis en zonder verplichtingen en dat zal zo blijven. In de toekomst wordt het beheer en eigendom van deze database aan een door de beheerders te bepalen vereniging of stichting overgedragen zodat de database beschikbaar blijft voor onderzoek in de toekomst.


Video uit de Alblasserwaard

Hieronder een video van de Alblasserwaard . Deze bevat leuke en unieke beelden van de waard in vroeger tijd. Meer video.....