Genealogie Alblasserwaard

Voorouderonderzoek in de Alblasserwaard

Welkom bij de website van Jonnie & Fred Stuij

Onafhankelijk en gratis 

Over ons

De website www.alblasserwaard-genealogie.nl is 100% onafhankelijk en op geen enkele wijze gelieerd aan derden. Historische Verenigingen en genealogische onderzoekers worden van harte uitgenodigd om een link naar deze website op hun eigen website te plaatsen.

Het doel is om zoveel mogelijk inwoners  uit de Alblasserwaard en hun geschiedenis in het bestand op te nemen. Op deze wijze ontstaat voor het nageslacht een uniek naslagwerk. Dagelijks werken tientallen vrijwilligers aan deze website. Hierdoor is inmiddels een forse database ontstaan.

De beheerders/eigenaren streven op geen enkele wijze een commercieel doel na. Gebruik van de site is gratis en zonder verplichtingen en dat zal zo blijven. In de toekomst wordt het beheer en eigendom van deze database aan een nog nader te bepalen vereniging of stichting overgedragen.

De werkgroep Genealogie Alblasserwaard is niet verantwoordelijk voor bezoekers die informatie vanaf deze website elders publiceren.


Het begin

Circa 15 jaar geleden hebben wij de basis voor deze website gelegd. De burgerlijke standen van Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en de gehele BInnenwaard werden door een groep vrijwilligers overgenomen. Wekelijks waren we te vinden op de verschillende gemeentehuizen en of archieven.

Thuis werd alles handmatig ingebracht in HAZA data. Vanaf het begin is getracht de personen zoveel mogelijk te koppelen als gezinnen. Later zijn personen uit bestanden die door uitruil met enkele Historische Verenigingen in de Alblasserwaard zijn verkregen  handmatig ingevoerd. Al snel konden we  terugvallen op de bronnen wiewaswie en zoekakten nl. 

De laatste 7 jaar is het bestand uitgegroeid tot wat het nu is. Mede dank zij de vele vrijwiligers die informatie aanleveren.

Video uit de Alblasserwaard

Hieronder een video van de Alblasserwaard . Deze bevat leuke en unieke beelden van de waard in vroeger tijd. Meer video.....